Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci din: faina de grau, drojdie, alpte caldut, zahar, unt, sare, zahar, nuci, bete de lemn, tigaie Kürtőskalács, cunoscut și sub numele de cozonacul unguresc, este un desert tradițional unguresc care a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume. Această delicioasă prăjitură în formă de colac coaptă […]
Cozonac glazurat cu fructe uscate
PrinteazaCozonac glazurat cu fructe uscate din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lamaie, fructe uscate, sare, zahar pudra, apa.
- 1 kg făină
- 300 ml lapte
- 200 g unt
- 10 gălbenuşuri
- 3 albuşuri
- 20 g drojdie uscată
- 200 g zahăr
- 3 linguriţe coajă de lămâie
- 200 g fructe uscate
- 1 praf sare
- 1 ou pentru uns
Pentru glazură:
- 300 g zahăr pudră
- 2 linguri zeamă de lămâie
- apă
Mod de preparare:
Cerni făina împreună cu sarea, apoi adaugi drojdia. Peste jumătate din amestecul de făină torni laptele cald şi laşi vasul deoparte o oră şi jumătate.
Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă albă.
Când maiaua şi-a dublat volumul, adaugi untul moale, albuşurile bătute, gălbenuşurile, restul de făină şi coaja de lămâie.
Frămânţi bine aluatul, îl acoperi şi-l laşi la loc cald o oră.
Impărţi aluatul în şase părţi egale, din care întinzi foi. Presari peste foi fructe uscate tocate, le rulezi şi le împleteşti, câte trei.
Aşezi cozonacii în tăvi tapetate şi-l laşi la crescut 15-20 de minute
. Ii ungi cu ou şi-i dai la cuptor, încălzit în prealabil, până se rumenesc.
Pentru glazură, amesteci zahărul cu zeama de lămâie şi adaugi apă cât să obţii o pastă lichidă.
Torni glazura peste cozonaci, după ce s-au răcorit.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonacul care nu îngrașă: Cozonac cu Mere și Scorțișoară
Cozonacul care nu îngrașă: Cozonac cu Mere și Scorțișoară din: faina integrala, indulcitor natural, drojdie, lapte de migdale, mere, scortisoara, oua, nuci, sare. Dacă ești în căutarea unei rețete de cozonac delicios și sănătos, ai ajuns în locul potrivit! Acest cozonac cu mere și scorțișoară este o reinterpretare sănătoasă a clasicului cozonac, plin de arome […]
Pofta buna!