Cozonac impletit cu alune si ciocolata
PrinteazaCozonac impletit cu alune si ciocolata din: faina, margarina, lapte, alune, oua, zahar, zahar vanilat, drojdie usata, ciocolata, coaja de lamaie, sare.
- 500 g faina
- 125 g margarina
- 250 ml lapte
- 75 g nuca/alune
- 5 oua
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 10 g drojdie uscata
- 300 g ciocolata
- coaja de lamaie/portocala
- sare
Mod de preparare:
Cerne făina cu drojdia. Freacă patru gălbenuşuri cu un praf de sare. Incălzeşte laptele şi adaugă 100 g de zahăr.
Amestecă până ce se topeşte şi toarnă-l încet peste gălbenuşuri împreună cu vanilia şi coaja de lămâie/portocală.
Toarnă totul treptat peste făină şi amestecă uşor cu o lingură, fără să frămânţi. Incorporează 100 g de margarină topită şi frământă cinci minute, acoperă cu un şervet şi lasă să crească la cald vreme de o oră.
Intre timp, bate albuşurile rămase cu 50 g de zahăr, nuca/alunele măcinate şi ciocolata topită pe baie de aburi.
Imparte aluatul în două şi întinde foi potrivit de groase. Unge-le cu amestecul de ciocolată şi rulează-le.
Impleteşte cele două rulouri şi aşază-le în tava unsă cu restul de margarină. Lasă să crească 40 de minute la cald, unge cu oul rămas şi dă la cuptorul fierbinte 40-50 de minute.
Cozonac impletit cu alune si ciocolata
Pofta buna!