Cozonac impletit cu alune si ciocolata

Printeaza

Cozonac impletit cu alune si ciocolata din: faina, margarina, lapte, alune, oua, zahar, zahar vanilat, drojdie usata, ciocolata, coaja de lamaie, sare.

Ingrediente:Cozonac_impletit_cu_alune_si_ciocolata

  • 500 g faina
  • 125 g margarina
  • 250 ml lapte
  • 75 g nuca/alune
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 g ciocolata
  • coaja de lamaie/portocala
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerne făina cu drojdia. Freacă patru gălbenuşuri cu un praf de sare. Incălzeşte laptele şi adaugă 100 g de zahăr.

Amestecă până ce se topeşte şi toarnă-l încet peste gălbenuşuri împreună cu vanilia şi coaja de lămâie/portocală.

Toarnă totul treptat peste făină şi amestecă uşor cu o lingură, fără să frămânţi. Incorporează 100 g de margarină topită şi frământă cinci minute, acoperă cu un şervet şi lasă să crească la cald vreme de o oră.

Intre timp, bate albuşurile rămase cu 50 g de zahăr, nuca/alunele măcinate şi ciocolata topită pe baie de aburi.

Imparte aluatul în două şi întinde foi potrivit de groase. Unge-le cu amestecul de ciocolată şi rulează-le.

Impleteşte cele două rulouri şi aşază-le în tava unsă cu restul de margarină. Lasă să crească 40 de minute la cald, unge cu oul rămas şi dă la cuptorul fierbinte 40-50 de minute.

Cozonac impletit cu alune si ciocolata

Cozonac_impletit_cu_alune_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.