Cozonac impletit, pentru masa de Paste
PrinteazaCozonac impletit, pentru masa de Paste din: lapte, drojdie, unt, sare, oua, zahar pudra, faina, zahar vanilat, cacao, stafide, zahar.
Ingrediente:
Pentru aluat (pentru un cozonac):
- 280 ml lapte
- 22 g drojdie proaspătă
- 60 g unt (topit)
- 1 linguriţă de sare
- 2 gălbenuşuri
- 80 g zahăr pudră
- 500 g făină
- 20 g zahăr vanilat
- 1 lingură cacao
- 2-3 linguri stafide
- 1 ou mijlociu (ca să ungi cozonacul)
- zahăr tos pentru presărat cozonacul
Mod de preparare Cozonac impletit, pentru masa de Paste:
Drojdia şi zahărul praf le pui în lapte călduţ, să dospească 10 minute.
Intre timp amesteci făina, sarea, gălbenuşul, untul topit, zahărul vanilat. Le adaugi peste drojdie şi amesteci până la omogenizare.
Aluatul obţinut îl împărţi în două părţi egale. Intr-o parte încorporezi cacaua, în cealaltă stafidele.
Cele două aluaturi le laşi în câte un vas dat cu puţin ulei, până îşi dublează volumul.
Le suceşti cu mâna, să aibă aproximativ 65 cm lungime fiecare, le împleteşti laolaltă, iar capetele le introduci dedesubtul cozonacului.
Deasupra ungi cu un ou bătut şi laşi să mai dospească 30 de minute.
Mai ungi încă o dată cozonacul cu oul bătut şi îl pui în tava tapetată cu hârtie de copt.
Tava o introduci în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius. Cozonacul îl tai felii după răcire.
Pofta buna!