Cozonac împletit, cu stafide și migdale

Printeaza

Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra.

retete

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 1 cub (40 g) drojdie proaspătă
  • 75 g unt
  • 75 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g stafide
  • 1 fiolă esență de rom
  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • sare
  • zahăr pudră

 

 

Mod de preparare Cozonac împletit, cu stafide și migdale:

Amesteci drojdia cu laptele călduț și o linguriță de făină și lași maiaua să crească 20 de minute. Topești untul în cuptor, la foc mic și îl lași să se răcească.

Cerni făina într-un castron, iar în mijloc pui maiaua crescută, untul topit și răcit, ouăle și restul de lapte călduț îndulcit.

Frămânți cu ajutorul mixerului sau cu mâna, timp de 15 minute. Acoperi aluatul și îl lași să crească la cald.

După ce și-a dublat volumul, îl frămânți din nou încorporând stafidele, în prealabil înmuiate în apă caldă cu esența de rom.

Modelezi 9 suluri lungi de 30 cm. Împletești 4 suluri și le așezi în tava tapetată cu hârtie de copt.

Suprapui peste ele o împletitură de 3 suluri, apoi una de 2 suluri. Lași cozonacul să crească în tavă, 15 minute.

Ungi cozonacul cu gălbenușul bătut cu 2 linguri de lapte și îl presari cu fulgi de migdale. Îl coci 10 minute la foc iute (200 ºC), apoi alte 35-40 de minute la foc mic (160 ºC).

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.