Cozonac cu mac
PrinteazaO reteta delicioasa de cozonac cu mac din: faina, drojdie, zahar, lapte, ou, unt, sare, coaja de lamaie, lapte, zahar vanilat, mac, merisoare sau afine uscate si zahar pudra.
- 300 g făină
- 1 plic drojdie uscată
- 100 g zahăr
- 200 ml lapte
- 1 ou
- 80 g unt moale
- 1 praf sare
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
în plus:
- 225 ml lapte
- 75 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 125 g mac măcinat
- 75 g merişoare sau afine uscate
- 25 g unt
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se face un aluat din ingredientele menţionate şi se lasă să crească 1 oră. Se dă în fiert laptele cu zahăr tos şi zahăr vanilat. Se adaugă macul şi se lasă să fiarbă la foc moale 30 min. Se adaugă merişoarele şi untul.
Se frământă aluatul şi se întinde o foaie (20 x 30 cm). Se aşază deasupra umplutura de mac şi se rulează pe lung. Se pudrează cu făină, se acoperă şi se lasă să crească 1 oră.
Se încinge cuptorul la 180°C şi se coace cozonacul 1 oră. 3 Se pudrează cu zahăr şi se lasă să se răcească; apoi se pudrează din nou cu zahăr.
Cozonac cu mac
Pofta buna!