Cozonac marmorat cu cacao, portocala si lamaie
PrinteazaCozonac marmorat cu cacao, portocala si lamaie din: ouă, zahar, faina, margarina, iaurt de baut, lamaie, portocala, cacao, zahăr vanilat, sare.
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 300 g făină
- 250 g margarină
- 200 ml iaurt de băut
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 1 lingură cacao
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Freci margarina moaie cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugi treptat gălbenuşurile, iaurtul în care ai stins praful de copt, răzătura de lămâie şi portocală şi albuşurile bătute tare cu praful de sare.
Presari făina şi o amesteci uşor de jos în sus. Ungi forma de guguluf cu puţin ulei sau unt, o aşezi într-o tavă şi torni compoziţia în formă, păstrând 5 linguri în care încorporezi cacao.
Distribui uniform compoziţia cu cacao şi cu o furculiţa faci mişcări circulare în compoziţie. Coci guguluful 40-45 minute, în cuptorul preîncălzit. Rece, îl scoţi din formă şi îl servesti.
Pofta buna!