Cozonac marmorat

Printeaza

Cozonac marmorat din: faina, apa minerala, drojdie, ulei, sare, zahar, dulceata, rahat, cacao.

Ingrediente:Cozonac marmorat

  • 500 g  faina
  • 1 pahar apă minerală
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 212 pahar ulei
  • un vârf de cutit sare
  • 100 g zahăr tos
  • 3 linguri dulceaţă sau peltea
  • câteva bucăţele rahat
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Amestecăm drojdia într-un vas cu sarea şi o linguri­ţă de zahăr până drojdia devine lichidă. Se adaugă apa minerală, zahărul şi uleiul, apoi făina şi amestecăm.

Vom obţine un aluat gras, nelipicios, pe care-l vom lăsa apro­ximativ 30 minute la dospit, acoperit cu un prosop curat de bucătărie, ca să fie ferit de curent.

După timpul de dospire amestecăm aluatul dospit cu 2 linguri pudră de cacao, aceasta va da aluatului aspect marmorat.

Intindem aluatul pe masa de lucru, ungem întreaga suprafaţă a aluatului cu peltea sau dulceaţă, iar din loc în loc aşezăm bucăţele de rahat colorat. Rulăm aluatul formăm cozon-acul, pe care-l vom aşeza în tava unsă cu ulei.

Ungem cozonacul cu apă, presărăm puţin zahăr tos şi mai lăsăm circa 10 minute la dospit în tavă. Intre timp preîncălzim bine cuptorul.

Dăm tava la cuptor pentru cel puţin 40 minute, scoa­tem apoi tava, lăsăm să se răcorească puţin, apoi scoa­tem cozonacuî din tavă şi îl lăsăm la răcit până a doua zi când îl feliem şi servim.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.