Cozonac cu mere
PrinteazaO reteta delicioasa de cozonac cu mere din: faina, oua, lapte, zahar, drojdie, unt, ulei, sare, mere, zahar, scortisoara si lamaie.
- 600 g faina
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 2 linguri cu zahar
- 10 g drojdie uscata
- 2 linguri cu unt topit
- 4 linguri cu ulei
- 1/4 lingurita cu sare
pentru umplutura:
- 1 kg mere
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 1 lingura scortisoara
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Pentru aluat, frământă toate ingredientele enumerate.
Lasă aluatul să crească la loc călduţ, ferit de curenţii de aer, pentru 90 de minute. Intre timp, curăţă de coajă şi cotoare merele.
Dă-le pe râzătoare şi pune-le la călit în untul topit. Adaugă zahărul, scorţişoara şi sucul de lămâie.
Amestecă să nu se lipească.
După 10-15 minute, ia merele de pe foc şi lasă-le să se răcească.
Răstoarnă aluatul pe masa de lucru unsă cu ulei şi împarte-l în două sau trei bucăţi, potrivite pentru tăvile pe care le ai.
Intinde aluatul şi acoperă fiecare foaie cu merele răcite şi aromate.
Rulează strâns şi pune într-o tavă unsă cu ulei.
Lasă din nou la crescut, de data asta până îşi dublează volumul.
Dă cozonacii la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc (45-60 de minute).
Taie doar după ce s-au răcit.
Cozonac cu mere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cozonac cu mere
- cozonac cu mar