Cozonac cu miez de nuca

Printeaza

Cozonac cu miez de nuca din: faina, lapte, galbenusuri, unt, zahar, sare, zahar vanilat, drojdie, hartie pentru copt, albusuri, miez de nuca, cacao, coaja de lamaie, esenta de rom.

Ingrediente:Cozonac_cu_miez_de_nuca

pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 300 g unt sau ulei
  • 350 g zahar
  • 50 g sare
  • 40 g zahar vanilat
  • 50 g drojdie proaspata
  • hartie pentru copt

pentru umplutura:

  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 300 g miez de nuca
  • 50 g cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 2 oua batute pentru uns cozonacii

 

Mod de preparare:

Cerni faina intr-un lighean adânc. Pui drojdia în puţin lapte călduţ, o lingură de zahăr, puţină făină şi baţi cu telul până când compoziţia face băşici.

Laşi maiaua la crescut, la loc cald. Dizolvi zahărul în lapte, adaugi sarea şi gălbenuşurile.

Amesteci bine să se omogenizeze ingredientele. Torni peste făina cernută, adaugi maiaua şi zahărul vanilat şi frămânţi.

După ce aluatul a devenit flexibil torni untul topit sau uleiul şi continui să frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe pereţii ligheanului.

Laşi la dospit, acoperit, la loc cald. Pentru umplutură baţi albuşurile spumă, încorporezi zahărul, nucile şi amesteci.

Adaugi cacaua în ploaie, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Pui şi aromele, amestecând continuu, împărţi aluatul în trei, întinzi fiecare bucată cu un sucitorşi pui umplutura.

Rulezi şi aşezi în tăvi în care pui hârtie pentru copt. Laşi la crescut.

Ungi fiecare cozonac cu ou şi dai la cuptorul încins pentru aproximativ40 de minute.

Cozonac cu miez de nuca

Cozonac_cu_miez_de_nuca

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.