Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 1 cub (40 g) drojdie proaspătă 75 g unt 75 g zahăr 2 ouă 100 g stafide 1 fiolă esență de rom 1 […]
Cozonac nemtesc cu migdale
PrinteazaCozonac nemtesc cu migdale din: stafide, afine, migdale, rom, lapte, faina, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, lamaie, zahar pudra.
Ingrediente:
- 175 g stafide
- 100 g afine uscate
- 100 g migdale
- 100 ml rom
- 100 ml lapte
- 500 g făină
- 5 g drojdie uscată
- 100 g zahăr
- 200 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă coajă de lămâie
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Stafidele şi afinele uscate le înmoi în rom 30 de minute, apoi adaugi migdalele.
Separat, amesteci laptele călduţ cu 50 g de făină, zahărul şi drojdia.
Laşi compoziţia deoparte, la loc cald, 40 de minute.
Ulterior, adaugi în ea 150 g de unt topit, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi restul de făină. Frămânţi aluatul împreună cu fructele uscate şi migdalele scurse.
Il pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul încins 40 de minute. Când este copt, torni restul de unt topit şi presari zahărul pudră.
Cozonacul îl înveleşti în hârtie de copt sau în folie de aluminiu şi-l ţii la loc răcoros câteva zile.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonac împletit, cu stafide și migdale
Pofta buna!
Foarte bun cozonacul