Cozonac cu Nucă și Cacao din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, ulei, coaja de lamaie, sare, nuca, cacao, esenta de vanilie. Această rețetă detaliată îți va arăta cum să pregătești un cozonac pufos și aromat, cu umplutură bogată de nucă și cacao, garantând că fiecare mușcătură va fi o sărbătoare a gusturilor. Reteta Cozonac cu […]
Cozonac nemtesc cu scortisoara si stafide
PrinteazaCozonac nemtesc cu scortisoara si stafide: pachet margarină, făină, zahăr, ouă, stafide (sau nuci tăiate), zahăr pudră, lămâie, linguriţă scorţişoară, praf de copt, sare.
Ingrediente:
- 1 pachet margarină
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 5 ouă
- 100 g stafide (sau nuci tăiate)
- 50 g zahăr pudră
- 1 lămâie
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi freci gălbenuşurile bine cu 100 g zahăr şi sare, până obţii o cremă fină.
Adaugi margarina topită şi răcită, stafidele, coaja de lămâie, scorţişoara, albuşurile bătute cu restul de zahăr şi făina amestecată cu praful de copt.
Coci într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Presari zahăr pudră.
Cozonac nemtesc cu scortisoara si stafide
Pofta buna!
Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci
Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci din: faina de grau, drojdie, alpte caldut, zahar, unt, sare, zahar, nuci, bete de lemn, tigaie Kürtőskalács, cunoscut și sub numele de cozonacul unguresc, este un desert tradițional unguresc care a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume. Această delicioasă prăjitură în formă de colac coaptă […]