Cozonac cu Nucă și Scorțișoară din: faina, lapte, zahar, unt, oua, drojdie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, nuci, albusuri, scortisoara, rom, coaja de portocala confiata. Când vine vorba de sărbători sau ocazii speciale în România, cozonacul cu nucă este un desert clasic, iubit de generații. Această rețetă oferă o combinație perfectă între tradiție și […]
Cozonac nemtesc
PrinteazaCozonac nemtesc din: faina, praf de copt, sare, lamaie, oua, esenta de vanilie, unt, lapte, fructe uscate, migdale, martipan, rom, zahar, drojdie si zahar pudra.
- 580 g faina
- 2 lingurite cu praf de copt
- 1/4 lingurita cu sare
- 1 lamaie
- 2 oua mari
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 100 g unt topit
- 225 ml lapte
- 150 g fructe uscate
- 50 g migdale tocate
- 200 g martipan
- 1 lingura cu rom
- 50 g zahar
- 7 g drojdie uscata
- zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un vas, pune făina, praful de copt şi sarea.
Separat, încorporează zahărul, vanilia şi drojdia în laptele cald.
Adaugă amestecul de făină, coaja de lămâie, fructele uscate, migdalele tocate, romul şi omogenizează totul.
Bate ouăle şi toarnă-le peste compoziţia obţinută împreună cu jumătate din cantitatea de unt.
Frământă zece minute şi lasă o jumătate de oră să crească într-un loc cald, acoperit.
Imparte aluatul în şase părţi şi dă-le formă de sul, egale în lungime.
Taie marţipanul în două şi modelează-le tot sub formă de sul, de aceeaşi lungime precum cele de aluat.
Intr-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt, aşază două suluri de aluat împletite, pune deasupra un sul de aluat împletit cu unul de marţipan şi apasă uşor.
In altă tavă, aşază restul de aluat şi marţipanul rămas, împletite la fel.
Lasă-le să crească într-un loc ferit de curent, la cald, 45 de minute, apoi bagă tăvile în cuptorul încins 25-35 de minute.
După ce s-au copt, unge cozonacii cu restul de unt topit şi tăvăleşte-i prin zahăr pudră.
Taie-i numai după ce s-au răcit.
Cozonac nemtesc
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonac cu Nucă și Scorțișoară
Pofta buna!