Cozonac cu nucă fiartă

Printeaza

Cozonac cu nucă fiartă din: margarina, ou, smantana, zahar, lapte, drojdie, faina, sare, ulei, nuca macinata, esenta de rom.

Ingrediente:

aluat:

  • 125 g margarina
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • 3 linguri de zahar
  • 50 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • faina (aproximativ 350 g)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava

umplutura:

  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 1 fiola de esenta de rom

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Adaugă puţină făină şi lasă maiaua la crescut 15 minute, la cald. Topeşte margarina în cuptor.

După ce a crescut, amestecă maiaua cu smântână, gălbenuşul, sarea şi adaugă treptat făina cernută, până ce obţii un aluat potrivit de tare.

Frământă-l cu mâinile unse cu margarină, până ce se încorporează toată. Lasă aluatul să crească la cald o oră.

Pentru umplutură, dizolvă zahărul în laptele călduţ, apoi adaugă nuca. Fierbe-le împreună la foc mic, până ce obţii o pastă, apoi încorporează esenţa de rom.

Imparte aluatul în două. întinde două dreptunghiuri pe planşeta presărată cu făină şi pune cât mai uniform umplutura. Rulează bucăţile şi împleteşte-le.

Unge cozonacul cu albuşul bătut spumă şi lasă-l la cald 30 de minute, apoi coace-l 50 de minute, la foc mic spre mediu.

Cozonac cu nucă fiartă

Cozonac_cu_nuca_fiarta

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/cozonac-cu-nuca-fiarta html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.