Cozonac cu nucă si mac

Printeaza

O reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom.

Ingrediente:Cozonac cu nucă si mac

aluat: 

  • 500 g făină
  • 42 g drojdie proaspătă
  • 1 vârf de sare
  • 70 g zahăr
  • 250 ml apă călduţă
  • 1 ou
  • 150 g unt

umplutură: 

  • 2 pachete seminţe de mac
  • 125 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 50 g coajă rasă de lămâie/portocală
  • 50 g stafide
  • 50 g nuci tocate
  • 1 ou

decor: 

  • 125 g zahăr pudră
  • 20 ml rom

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă cu zahărul în apa călduţă. Apoi se pun şi restul ingredientelor pentru aluat, se amestecă şi se ţine la cald, cca 30 de minute.

Se pun seminţele de mac în lapte şi se lasă 5 minute să se înmoaie, după care se pun untul, scorţişoara, coaja rasă de lămâie şi portocală, stafidele, nucile şi oul şi se amestecă bine.

Se întinde aluatul, apoi se pune umplutura, se rulează şi se închide la capete. Se înveleşte în hârtie de copt şi se coace 1 oră, la foc mediu.

Se amestecă zahărul pudră cu romul şi se unge cozonacul cât e cald, cu o pensulă specială.

Cozonac cu nucă si mac

Cozonac cu nucă si mac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.