Cozonac cu nucă si mac
PrinteazaO reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom.
aluat:
- 500 g făină
- 42 g drojdie proaspătă
- 1 vârf de sare
- 70 g zahăr
- 250 ml apă călduţă
- 1 ou
- 150 g unt
umplutură:
- 2 pachete seminţe de mac
- 125 ml lapte
- 50 g unt
- 1 linguriţă scorţişoară
- 50 g coajă rasă de lămâie/portocală
- 50 g stafide
- 50 g nuci tocate
- 1 ou
decor:
- 125 g zahăr pudră
- 20 ml rom
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă cu zahărul în apa călduţă. Apoi se pun şi restul ingredientelor pentru aluat, se amestecă şi se ţine la cald, cca 30 de minute.
Se pun seminţele de mac în lapte şi se lasă 5 minute să se înmoaie, după care se pun untul, scorţişoara, coaja rasă de lămâie şi portocală, stafidele, nucile şi oul şi se amestecă bine.
Se întinde aluatul, apoi se pune umplutura, se rulează şi se închide la capete. Se înveleşte în hârtie de copt şi se coace 1 oră, la foc mediu.
Se amestecă zahărul pudră cu romul şi se unge cozonacul cât e cald, cu o pensulă specială.
Cozonac cu nucă si mac
Pofta buna!