Cozonac cu nuca si rahat

Printeaza

O reteta de cozonac cu nuca si rahat din: faina, drojdie, unt, oua, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, rahat, nuca, rom, cacao si ou.

Ingrediente:Cozonac cu nuca si rahat

  • un kg faina
  • 50 g drojdie
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie si o portocala

pentru umplutura:

  • 200 g rahat
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte laptele şi se amestecă cu drojdia şi cu o linguriţă de făină. Se lasă maiaua la dospit 10-15 minute. In acest timp, se cerne făina într-un bol, se pun ouăle care au stat la aceeaşi temperatură, zahărul amestecat cu laptele călduţ, mirodeniile şi praful de sare.

Se adaugă maiaua şi se începe frământarea. Se acoperă aluatul obţinut cu un şervet şi se lasă aşa o oră. După ce a crescut, se încorporează grăsimea călduţă şi se mai lasă 10-15 minute la crescut.

Separat, se macină nuca coaptă şi se amestecă cu cacaua, zahărul, romul şi rahatul tăiat cubuleţe. Se tapetează formele. Se porţionează aluatul. Se umple, se rulează sau se împleteşte şi se aşază în tavă. Se mai lasă să crească 30 de minute ş i se unge cu ou. Se coace la foc potrivit.

Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.