Cozonac Panettone
PrinteazaCozonac Panettone din: faina, zahar, drojdie, lapte, unt, stafide, migdale, coaja de lamaie, sare, anason, sofran.
- 400 g faina
- 75 g zahar
- 1 cubulet drojdie
- 150 ml lapte
- 50 g unt
- 100 g stafide
- 50 g migdale taiate
- 1 ou, coaja rasa de la jumatate de lamaie
- un praf de sare
- jumatate de lingurita anason macinat
- 1 pliculet cu sofran
Mod de preparare:
Pui la incalzit laptele si, cand e caldut adaugi untul si-l lasi sa se topeasca. Drojdia o dizolvi in putin lapte, iar din toate ingredientele framanti un aluat neted si lucios. Lasi aluatul acoperit la dospit, pana isi dubleaza volumul.
In Italia, pentru Panettone se folosesc forme speciale, dar sunt la fel de bune si cutii de conserve mai mari. Trebuie doar tapetate cu hartie pentru copt. Dupa ce aluatul a crescut, il mai framanti bine Inca o data, formezi 5 bile egale ca marime, pe care le pui in aceste cutii de conserve.
Lasi sa mai creasca inca 30 de minute, iar inainte sa fie introduse in cuptor, faci cate o cruce cu un cutit pe fiecare cozonac. Dupa ce s-au copt, mai lasi cozonacii inca 10 minute la racit in forme si dupa aceea ii scoti.
Cozonac Panettone
Pofta buna!