Cozonac rasucit
PrinteazaCozonac rasucit din: faina, lapte, zahar pudra, albusuri, ou, unt, drojdie, sare, lapte, zahar pudra, nuci macinate, telemea si zahar vanilat.
- 1 kg făină
- 500 ml lapte
- 220 g zahăr pudră
- 4 gălbenuşuri
- 1 ou
- 220 g unt
- 42 g drojdie
- sare
Pentru umplutura de nucă:
- 100 ml lapte
- 100 g zahăr pudră
- 200 g nuci măcinate
Pentru umplutura de brânză:
- 250 g telemea
- 1 ou
- 60 g zahăr pudră
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi o linguriţă cu zahăr pudră în patru linguri cu lapte şi lasă la dospit. Separat, cerne făina. Fă în mijloc o adâncitură şi pune drojdia dospită, sare, gălbenuşurile, zahărul pudră şi laptele călduţ. Frământă toate aceste ingrediente şi toarnă treptat untull topit.
Acoperă aluatul şi lasâ-l la crescut, la loc cald, 40 de minute.. Amestecă pe foc laptele cu zahărul. Adaugă nucile şi lasă s<să dea într-un clocot. Amestecă brânza cu oul, zahărul şi zahărul puctiră. Imparte aluatul în două şi întinde-l cu palmele. Pe jumătate t din el, pune umplutura de nucă, iar pe cealaltă – compoziţia de borânzâ.
Râsuceşte-le uşor, apoi uneşte-le şi râsuceşte-le din nou. Aşază cozonacul într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de 3 copt. Unge cu ou bătut, lasă-l la crescut 15 minute şi coace-l 45 de mminute.
Cozonac rasucit
Pofta buna!