Cozonac rasucit

Printeaza

Cozonac rasucit din: faina, lapte, zahar pudra, albusuri, ou, unt, drojdie, sare, lapte, zahar pudra, nuci macinate, telemea si zahar vanilat.

Ingrediente:Cozonac_rasucit

  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 220 g zahăr pudră
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • 220 g unt
  • 42 g drojdie
  • sare

Pentru umplutura de nucă:

  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g nuci măcinate

Pentru umplutura de brânză:

  • 250 g telemea
  • 1 ou
  • 60 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia şi o linguriţă cu zahăr pudră în patru linguri cu lapte şi lasă la dospit. Separat, cerne făina. Fă în mijloc o adâncitură şi pune drojdia dospită, sare, gălbenuşurile, zahărul pudră şi laptele călduţ. Frământă toate aceste ingrediente şi toarnă treptat untull topit.

Acoperă aluatul şi lasâ-l la crescut, la loc cald, 40 de minute.. Amestecă pe foc laptele cu zahărul. Adaugă nucile şi lasă s<să dea într-un clocot. Amestecă brânza cu oul, zahărul şi zahărul puctiră. Imparte aluatul în două şi întinde-l cu palmele. Pe jumătate t din el, pune umplutura de nucă, iar pe cealaltă – compoziţia de borânzâ.

Râsuceşte-le uşor, apoi uneşte-le şi râsuceşte-le din nou. Aşază cozonacul într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de 3 copt. Unge cu ou bătut, lasă-l la crescut 15 minute şi coace-l 45 de mminute.

Cozonac rasucit

Cozonac_rasucit

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.