Cozonac cu rom si stafide din: faina, unt, smantana, drojdie, oua, zahar, stafide, rom, rahat, lapte, vanilie. Ingrediente: 800 g făină 200 g unt 100 ml smântână cu 35% grăsime 7 gălbenuşuri 2 ouă 180 g zahăr 150 g stafide 20 g rahat 150 ml rom 300 ml lapte 40 g drojdie proaspătă 1 păstaie […]
Cozonac rosenkranz cu stafide
PrinteazaCozonac rosenkranz cu stafide din: faina, oua, lapte, drojdie, unt, zahar tos, esenta de rom, esenta de vanilie, stafide, sare.
- 400 g făină
- 2 ouă
- 1 pahar lapte
- 40 g drojdie
- 100 g unt
- 4 linguri zahăr tos
- esenţă de rom
- esenţă de vanilie
- 50 g stafide
- 1/4 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Faci maiaua din drojdie cu puţin lapte călduţ şi o lingură de făină şi amesteci bine, apoi o laşi să crească.
Pui într-un lighean restul de făină, adaugi maiaua şi restul de lapte’şi frămânţi bine aluatul.
Intinzi o foaie de 2 cm. Separat, freci untul cu zahărul şi esenţa, până se face spumă şi-l adaugi peste foaia de aluat întinsă.
Presari stafide, rulezi foaia şi o tai în bucăţi de 4-5 cm.
Ungi o tavă rotundă şi o presari cu zahăr tos. Adaugi feliile cu tăietura în sus, una lângă alta, laşi să crească 20-30 de minute şi le ungi cu ou. Le dai la cuptor până se rumenesc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonac cu rom si stafide
Pofta buna!