Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară

Printeaza

O reteta de cozonac rustic cu pere aromat cu scortisoara din: faina, oua, drojdie de bere, zahar, apa, scortisoara, unt, pere si un ou.

Ingrediente:Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară

  • 500 g faină albă
  • 5 ouă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 270 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 2 linguri scorţişoară pulbere
  • 150 g unt
  • 2 pere mai tari

pentru uns:

  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Bate uşor ouăle cu zahărul într-un castron (nu trebuie să îşi mărească volu­mul). Pune pe planşetă cele 250 g de fai­nă rămase în formă de fântână şi aşază în centru aluatul dospit după ce l-ai frământat puţin înainte. Pune apoi compoziţia de ouă şi untul topit la bain-marie.

Frământă cu palmele, adaugă scorţi­şoara şi lucrează aluatul în continu­are până când devine elastic.

Încălzeşte cuptorul la 200° C. Unge cu unt şi tapetează cu faină o formă rotundă cu pereţi detaşabili cu diametrul de circa 22 cm şi aşază în ea aluatul obţinut. Lasă-1 să crească într-un loc cald 15 minute.

Intre timp, taie perele cuburi. Când aluatul a crescut, acoperă-1 cu bucăţele­le de pere şi unge-i suprafaţa cu ou bătut. Pune cozonacul în cuptor şi coace-1 circa 40 de minute la 180° C.

Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară

Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.