Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară
PrinteazaO reteta de cozonac rustic cu pere aromat cu scortisoara din: faina, oua, drojdie de bere, zahar, apa, scortisoara, unt, pere si un ou.
- 500 g faină albă
- 5 ouă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 270 g zahăr
- 100 ml apă
- 2 linguri scorţişoară pulbere
- 150 g unt
- 2 pere mai tari
- 1 ou
Mod de preparare:
Bate uşor ouăle cu zahărul într-un castron (nu trebuie să îşi mărească volumul). Pune pe planşetă cele 250 g de faină rămase în formă de fântână şi aşază în centru aluatul dospit după ce l-ai frământat puţin înainte. Pune apoi compoziţia de ouă şi untul topit la bain-marie.
Frământă cu palmele, adaugă scorţişoara şi lucrează aluatul în continuare până când devine elastic.
Încălzeşte cuptorul la 200° C. Unge cu unt şi tapetează cu faină o formă rotundă cu pereţi detaşabili cu diametrul de circa 22 cm şi aşază în ea aluatul obţinut. Lasă-1 să crească într-un loc cald 15 minute.
Intre timp, taie perele cuburi. Când aluatul a crescut, acoperă-1 cu bucăţelele de pere şi unge-i suprafaţa cu ou bătut. Pune cozonacul în cuptor şi coace-1 circa 40 de minute la 180° C.
Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară
Pofta buna!