Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 1 cub (40 g) drojdie proaspătă 75 g unt 75 g zahăr 2 ouă 100 g stafide 1 fiolă esență de rom 1 […]
Cozonac cu scortisoara
PrinteazaCozonac cu scortisoara din: faina, lapte, ulei, zahar, oua, sare, drojdie, cacao, scortisoara, rahat, nuci.
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 200 ml ulei
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 1 praf de sare
- 25 g drojdie
- 3 linguri cacao
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf de scorţişoară
- 150 g rahat multicolor
- 1 gălbenuş
- 30 g nuci mărunţite
- zahăr pentru decor
Mod de preparare:
Faci o maia din drojdie, 100 ml lapte şi câte 1 lingură de zahăr şi făină.
După ce a crescut 20 de minute la cald, o amesteci împreună cu restul de făină cernută, laptele îndulcit, gălbehuşurile frecate cu sare, aromele şi spuma de albuşuri.
Omogenizezi şi frămânţi aluatul adăugând treptat 180 ml ulei uşor încălzit.
Impărţi compoziţia în jumătate şi colorezi o parte cu praful de cacao şi scorţişoara. Laşi să dospească aluaturile la cald, 1 oră.
Intinzi două dreptunghiuri de aluat şi presari cubuleţe de rahat. Suprapui aluatul maro peste cel alb şi le rulezi împreună.
Pui ruloul în tava unsă cu ulei şi laşi să crească 1/2 oră.
Coci cozonacul 45 de minute, la foc mediu. Fierbinte, îl ungi cu gălbenuş şi presari nuci şi zahăr.
Cozonac cu scortisoara
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonac împletit, cu stafide și migdale
Pofta buna!