Cozonac cu seminte de mac

Printeaza

Cozonac cu seminte de mac din: faina, oua, unt, ulei, zahar, drojdie, coaja de lamaie, coaja de portocala, esenta de vanilie, sare, lapte, nuca, seminte de mac si galbenus.

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 1 pachet de unt
  • 50 ml ulei
  • 1 cana zahar
  • 50 g drojdie
  • coaja de la 1 lamaie si de la 1 portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • sare
  • 1 cana cu lapte
  • 300 g nuca macinataq
  • 5 linguri zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • seminte de mac sau de in
  • 1 galbenus pentru uns

 

Mod de preparare:

Inmoi drojdia în puţin lapte călduţ, amestecat cu o lingură de zahăr şi o laşi la dospit 15-20 de minute.

Baţi bine ouăle cu un praf de sare, zahărul tos şi cel vanilat, până îşi dublează volumul.

Cerni făina într-un castron şi faci în mijloc o adâncitură în care torni drojdia, ouăle şi laptele, omogenizând bine şi completând cu lapte, dacă mai este nevoie.

Incepi să frămânţi aluatul, încorporând treptat câte puţină grăsime încălzită, până se termină şi aluatul nu se mai lipeşte de palme.

Acoperi vasul şi-l laşi la loc cald şi ferit de curent. In acest timp, amesteci într-un bol nuca, zahărul pudră şi esenţa de vanilie.

Ungi tăvile.

Dacă aluatul a crescut, rupi din el două bucăţi, le aplatizezi cu palmele pe masa unsă, repartizezi nuca şi rulezi.

La fel pro­cedezi şi cu a doua foaie. împleteşti apoi foile şi le aşezi în tavă. Laşi cozonacii să crească şi în tăvi, apoi îi ungi cu gălbenuş, deasupra presari seminţe dejnac sau de in şi dai tăvile la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.

Cozonac cu seminte de mac

Cozonac_cu_seminte_de_mac

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.