Cozonac simplu

Printeaza

Cozonac simplu

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte prins (iaurt)
  • 3 oua
  • 230 g zahar
  • 1 pahar ulei
  • drojdie proaspata (1 cubulet sau 50-60 g)
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Cozonac simplu: Important este ca ingredien­tele sa fie tinute la cald, iar laptele si uleiul sa fie incalzite putin inainte de prepararea aluatului. Drojdia, cu o cantitate mica de apa calda, o pui intr-un lighean cu putina faina.

In timp ce creste, bati galbenusurile cu zaharul si cu putin lapte prins sau iaurt, apoi adaugi treptat uleiul, laptele prins, aromele si faina. Daca ti se pare ca este cam tare aluatul, mai pui putin lapte prins.

Lasi sa creasca 2 ore, apoi intinzi foi mai groase si il umpli cu ce doresti (nuca, rahat etc.).

Coci cozonacii aproximativ 1 ora la foc potrivit. Dintr-un kilo­gram de faina ar treoui sa-ti iasa 2 cozonaci.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.