Cozonac cu fistic si martipan din: martipan, fistic, drojdie, lapte, faina, unt, zahar. Ingrediente: 200 g marţipan de migdale 100 g fistic nesărat 7 g drojdie proaspătă 1 praf de sare 140 ml lapte cald 1 lingură coajă rasă de portocală 1 ou 350 g făină 130 g unt topit 200 g zahăr 50 g […]
Cozonac cu smantana, vanilie si rahat
PrinteazaCozonac cu smantana, vanilie si rahat din: rahat, făină de grâu, oua, drojdie, lapte, zahar, smantana, ulei, coaja de lamaie, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 1 kg rahat
- 1 kg făină de grâu
- 5 ouă
- 1 ou pentru uns
- 2 cubuleţe de drojdie
- 350 ml lapte
- 300 g zahăr
- 3 linguri smântână
- 50 ml ulei
- coajă de lămâie
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Incălzeşti foarte puţin laptele, în care apoi dizolvi drojdia. Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Freci gălbenuşurile cu zahărul, iar albuşurile le baţi bine, după care le amesteci.
Peste acestea adaugi laptele cu drojdia, esenţa, smântână şi coaja de lămâie rasă şi amesteci bine.
Peste toate acestea adaugi făina şi frămânţi un aluat timp de 45 de minute.
In timpul frământatului pui treptat uleiul şi frămânţi bine. Laşi aluatul la dospit 1 oră.
Apoi împărţi aluatul în 4 părţi egale, din care întinzi 4 foi.
Peste fiecare foaie pui bucăţele de rahat, apoi faci 4 suluri. împleteşti două câte două suluri.
Aşezi apoi cozonacii formaţi în tăvile tapetate cu hârtie de copt şi laşi să mai crească 30 de minute.
Ungi cozonacii cu ou bătut şi îi introduci în cuptorul încins la 140°C.
Laşi cozonacii la cuptor 1 oră şi 20 de minute, la această temperatură, iar după ce faci proba cu scobitoarea şi cozonacii sunt făcuţi, îi scoţi din cuptor.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonac cu rom si portocala
Cozonac cu rom si portocala din: faina, zahar, unt, oua, lapte, rom, drojdie, vanilie, portocala. Ingrediente: 1 kg faina 300 g zahar 250 g unt gras 8 oua 500 ml lapte 6 linguri rom 30 g drojdie 1 lingurita sare 2 fiole esenta de vanilie 1 lingurita coaja de portocala rasa fin Mod de […]
Pofta buna!