Cozonac italienesc cu nuci si fructe din: oua, zahar, sare, scortisoara, faina, curmale, smochine, alune, nuci, migdale, cirese, coji de portocala, unt, dulceata de caise. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 3 plicuri zahăr vanilat 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă scorţişoară 100 g făină 150 g curmale 300 g smochine 300 g alune nesărate 150 […]
Cozonac cu smochine
PrinteazaCozonac cu smochine din: faina, drojdie, lapte, ulei, oua, zahar, esenta de rom, sare, stafide, smochine, ciocolata neagra.
Ingrediente:
- 1 kg faina
- 50 g drojdie
- 500 ml lapte
- 200 ml ulei
- 5 oua
- 250 g zahar
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- 1 sticluta esenta de rom
- Sare
- 25 g stafide
- 25 g smochine
- 200 g ciocolata neagra
- 25 g zahar tos pentru ornat
Mod de preparare:
Se amesteca bine drojdia cu putin lapte si o lingurita de zahar.
Se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 minute.
Se incalzesc restul de lapte, zaharul tos si zaharul vanilat.
Se adauga uleiul, sarea, esenta de rom si 4 oua batute.
Se toarna peste drojdia crescuta si se framanta bine.
Se acopera si se tine la cald cel putin o ora.
Se imparte aluatul in bucati si se intinde.
Se rade ciocolata, se presara safidele si smochinele taiate.
Se ruleaza, se aseaza in tavi unse cu ulei si se lasa sa creasca 20 de minute.
Se ung cu ou, se presara zahar si se introduc in cuptor 30-45 de minute la foc mediu spre iute.
In aluat se poate introduce si coaja de portocala rasa sau suc de portocala.
Se serveste impreuna cu un pahar de Lacrima lui Ovidiu.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Retete de Cozonaci
Retete de Cozonaci: Cozonaci cu nucă Cozonaci cu nucă din: aluat dospit, nuca, zahar, albusuri, lapte, cacao, rom, coaja de lamaie. Ingrediente: aluat dospit Ingrediente pentru umplutura de nuci: 300-400 g miez de nucă 200-300 g… Read more » Cozonac cu glazura de ciocolata si capsuni Cozonac cu glazura de ciocolata si capsuni […]
Cozonac cu alune de padure si migdale
Cozonac cu alune de padure si migdale din: alune de padure, migdale, nuca, curmale, cacao cruda, fructe de padure, smochine,scortisoara, cuisoare, ghimbir, coji de portocale deshidratate, nuci de macademia, lapte de migdale, unt de cacao, lime, sirop de agave. Ingrediente pentru aluat: 1/2 cană alune de pădure 1/2 cană de migdale 1 cană miez de […]
Pofta buna!
Eu de obcei fac cozonac cu stafide, dar acum o sa incerc si reteta voastra cu smochine. O sa-l pregatesc de Sarbatori.