Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 1 cub (40 g) drojdie proaspătă 75 g unt 75 g zahăr 2 ouă 100 g stafide 1 fiolă esență de rom 1 […]
Cozonac cu stafide, rom si coaja de lamaie
PrinteazaCozonac cu stafide, rom si coaja de lamaie din: făină, oua, lapte, drojdie proaspata, zahar, zahar vanilat, esenţă de rom, coaja de lamaie, ulei, stafide.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 3 ouă
- 500 ml lapte
- 75 g drojdie proaspătă
- 350 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- esenţă de rom
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 150 ml ulei
- 150 g stafide
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Baţi ouăle spumă şi le freci cu drojdia, zahărul şi laptele călduţ. Adaugi zahărul vanilat, romul şi coaja de lămâie.
După ce ai amestecat, laşi compoziţia la temperatura camerei câteva ore.
Incorporezi făina cernută, stafidele şi, în fir subţire, uleiul călduţ şi frămânţi 15 minute. împărţi aluatul în jumătate şi formezi doi cozonaci.
Aşezi hârtie de copt în tăvi, pui cozonacii şi îi mai laşi la crescut aproximativ 30 de minute. îi ungi cu ou şi-i laşi până se rumenesc.
Cu acelaşi aluat poţi prepara şi cozonaci cu umplutură de nucă şi cacao.
Cozonac cu stafide, rom si coaja de lamaie
Pofta buna!
Cozonac împletit, cu stafide și migdale
Pofta buna!