Cozonac Tradițional cu Nucă din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, unt, coaja de lamaie si portocala, sare, nuci. Descoperă secretul unui cozonac tradițional românesc, îmbogățit cu arome autentice și nuci crocante. Această rețetă veche, transmisă din generație în generație, îmbină gustul clasic cu o textură moale și pufoasă, transformând fiecare masă festivă într-o experiență culinară […]
Cozonac la tava – delicios si gustos
PrinteazaCozonac la tava din: drojdie proaspata, zahar pudra, lapte, faina, unt, ou, migdale, stafide, rom.
- 70 g drojdie proaspata
- 110 g zahar pudra
- 375 ml lapte caldut
- 750 g faina
- 80 g unt topit
- 1 ou
- 40 g migdale decojite si tocate
- 200 g stafide
- 100 ml rom
Mod de preparare:
Se lasă stafidele să se înmoaie în rom peste noapte.
Se amestecă drojdia cu 1 lingură de zahăr şi lapte şi se lasă să crească la căldura 10-15 min.
Se cern 650 g făină într-un castron şi se adaugă restul de zahăr şi 50 g unt topit; se frământă aluatul şi se acoperă cu un prosop textil.
Se lasă să crească la căldură, cca 40 min.
Se înglobează în aluat migdalele şi stafidele scurse. Se împarte în 20 de porţii, din care se formează turtiţe.
Se ung fiecare de jur- împrejur cu unt topit, ca să nu se lipească între ele la copt. Se lasă să crească la căldură 20 min.
Se amestecă restul de făină cu 80 ml apă şi se şpriţează pe fiecare turtiţă câte o cruce.
Se coc 20 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se lasă să se răcorească şi se presară zahar.
Cozonac la tava
Pofta buna!
Cozonac împletit, cu stafide și migdale
Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 1 cub (40 g) drojdie proaspătă 75 g unt 75 g zahăr 2 ouă 100 g stafide 1 fiolă esență de rom 1 […]
Pofta buna!