Cozonac la tavă

Printeaza

Cozonac la tavă din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, oua, unt, cirese, faina si sare.

Ingrediente:

aluat:

  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie (42 g)
  • 500 g faina
  • 60 g zahar
  • 1 praf sare
  • 2 oua
  • 50 g unt

umplutura:

  • 2 linguri unt topit
  • 800 g cirese (din compot)

crusta:

  • 80 g unt
  • 100 g faina
  • 1 praf sare
  • 80 g zahar

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte laptele şi se dizolvă înăuntru drojdia. Se înglobează 4 linguri de făină şi 1 praf de zahăr; se acoperă şi se lasă să crească 30 min. 2 într-un castron se amestecă restul de făină cu zahăr şi sare.

Se face o adâncitură la mijloc, în care se sparg ouăle. Se aşază deasupra fulgi de unt şi se toarnă amestecul de drojdie.

Se amestecă, folosind dispozitivul de frămân­tat al mixerului, până se obţine un aluat omogen; se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să crească 1 oră.

Aripi se mai frământă o dată, energic. 3 Cuptorul se încinge la 180°C. Se tapetează tava cu hârtie de copt.

Se întinde înăuntru aluatul şi se unge cu unt topit, folosind pensula. Se presară deasupra cireşele, scurse de zeamă. Pentru crustă, se frământă un aluat sfârâmicios din unt, făină, sare şi zahăr.

Se fărâmă şi se presară peste cireşe; se coace 30 min., până se rumeneşte. Se lasă să se răcească. înainte de servire se presară eventual cu zahăr pudră.

Cozonac la tavă

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Sa-mi dai si mie din cozonacul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.