Cozonac trandafir

Printeaza

Cozonac trandafir

Ingrediente:Cozonac trandafir

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 350 g zahar
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • razatura de lamaie
  • 1 pachet de margarina (250 g)

 

Mod de preparare:

Pui faina intr-un castron, apoi faci o maia din 250 ml lapte si dro­jdie. Restul de lapte il pui la incalzit si dizolvi in el zaharul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom. Cand maiaua a crescut o pui peste faina, impreuna cu ouale.

Framanti foarte bine si il lasi la crescut intre tjmp, din margarina, 150 g zahar farin si razatura de la o lamaie faci o crema spumoasa Imparti aluatul in 2 parti si intinzi din fiecare parte, pe o planseta pudrata cu faina, cate o foaie dreptunghiulara.

Pe acestea le ungi cu crema, apoi le rulezi ca pe o rulada. Pe fiecare foaie o imparti in 7 bucati egale si le pui intr-o cratita de 4 l (joasa), unsa cu ulei si presarata cu zahar tos. Aranjezi bucatile cu taietura in sus, 6 pe margini, cu distantia intre ele, si una la mijloc.

Lasi sa creasca si apoi coci ca pe un cozonac. Dupa coacere, il scoti pe un platou si il ungi cu un sirop de lapte cu zahar. Se procedeaza la fel si cu a doua foaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.