Cozonac tras in ciocolata

Printeaza

Cozonac tras in ciocolata

Cozonac tras in ciocolata

Ingrediente:

  • 375 g faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 60 gr unt moale
  • 1 cubulet de drojdie
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • estenta de vanilie
  • 125 gr ciocolata
  • 2 linguri cu cafea concentrata
  • 25 gr risca batuta

Mod de preparare:

Bate albusurile spuma. Adauga zaharul si bate din nou. Pune galbenusurile, esenta de vanilie, laptele, untul, faina si drojdia inmuiata in apa calduta. Din toate aceste ingrediente framanta un aluat. Lasa-l la crescut cel putin 20 de minute.

Unge o forma de cozonac cu unt si asaza in forma aluatul. Unge deasupra cu ou batut si coace la cuptor aproximativ 40 de minute.

Pune ciocolata si cafeaua intr-un bol mic, la bain-marie, si lasa pana cand ciocolata se topeste. Dupa ce s-a racit adauga frisca batuta. Lasa la rece sa se intareasca putin.

Imbraca cozonacul in restul de crema. Decoreaza cu bombonele de ciocolata.

Cozonac tras in ciocolata

Cozonac tras in ciocolata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu sunt fana cozonac, eu prefer checul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.