Cozonac tras in ciocolata
PrinteazaCozonac tras in ciocolata
Ingrediente:
- 375 g faina
- 125 ml lapte caldut
- 60 gr unt moale
- 1 cubulet de drojdie
- 3 oua
- 100 gr zahar
- estenta de vanilie
- 125 gr ciocolata
- 2 linguri cu cafea concentrata
- 25 gr risca batuta
Mod de preparare:
Bate albusurile spuma. Adauga zaharul si bate din nou. Pune galbenusurile, esenta de vanilie, laptele, untul, faina si drojdia inmuiata in apa calduta. Din toate aceste ingrediente framanta un aluat. Lasa-l la crescut cel putin 20 de minute.
Unge o forma de cozonac cu unt si asaza in forma aluatul. Unge deasupra cu ou batut si coace la cuptor aproximativ 40 de minute.
Pune ciocolata si cafeaua intr-un bol mic, la bain-marie, si lasa pana cand ciocolata se topeste. Dupa ce s-a racit adauga frisca batuta. Lasa la rece sa se intareasca putin.
Imbraca cozonacul in restul de crema. Decoreaza cu bombonele de ciocolata.
Cozonac tras in ciocolata
Pofta buna!
Nu sunt fana cozonac, eu prefer checul.