Cozonac umplut cu marţipan

Printeaza

Cozonac umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt, coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra.

Ingrediente:Cozonac_umplut_cu_martipan

  • 500 g faina
  • 42 g drojdie
  • 150 g zahar fin
  • 250 ml lapte
  • sare
  • 250 g unt
  • 100 g amestec de coaja de citrice glasata si tocata
  • 200 g martipan
  • unt topit
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă la mijloc; se zdrobeşte drojdia înăuntru şi se adaugă 3 linguri de zahăr şi 3 linguri de lapte călduţ.

Se amestecă împreună cu puţină făină de pe margini şi se lasă să crească la căldură cca 15 min.

Se adaugă restul de zahăr, un praf de sare, fulgi de unt moi, lapte şi coajă de citrice. Se frământă aluatul până ce nu se mai lipeşte de pereţii vasului.

Se înglobează migdalele şi se întinde o foaie de aluat, pe planşeta tapetată cu făină.

Se modelează un rulou de marţipan şi se aşază în mijlocul foii de aluat.

Se rulează şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se acoperă şi se lasă să crească 40 min. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se pune tava pe raftul de jos al cuptorului şi se coace cca 1 oră.

Cozonacul fierbinte se unge imediat cu unt topit şi se lasă să se răcească. Apoi se pudrează cu zahăr.

Cozonac umplut cu marţipan

Cozonac_umplut_cu_martipan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place cozonacul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.