Cozonac cu Umplutură de Brânză și Stafide: Deliciu Pufos

Printeaza

Cozonac cu Umplutură de Brânză și Stafide: Deliciu Pufos din: faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt, coaja de portocala si lamaie, branza de vaci, stafide, extract de vanilie.

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 grame de făină
  • 7 grame de drojdie uscată
  • 200 ml de lapte călduț
  • 100 grame de zahăr
  • 2 ouă
  • 100 grame de unt moale
  • 1 linguriță de sare
  • Coaja rasă de la o portocală sau lămâie

Ingrediente pentru umplutură de brânză și stafide:

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați făina cu drojdia uscată și sarea.

Adăugați laptele călduț, zahărul, ouăle, untul moale și coaja rasă de portocală sau lămâie. Amestecați bine până când obțineți un aluat omogen.

Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează volumul.

Între timp, pregătiți umplutura de brânză și stafide. Amestecați brânza de vaci cu zahărul, ouăle, extractul de vanilie și stafidele.

După ce aluatul a crescut, presărați puțină făină pe suprafața de lucru și răsturnați aluatul pe ea.

Întindeți aluatul într-un dreptunghi mare, apoi împrăștiați uniform umplutura de brânză și stafide peste el.

Rulați aluatul strâns, astfel încât să formați un cozonac lung.

Tăiați cozonacul pe lung și așezați cele două jumătăți una peste cealaltă într-o formă de cozonac unsă cu unt.

Lăsați cozonacul să crească din nou, acoperit, timp de încă 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți cozonacul timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine frumos auriu.

După ce ați scos cozonacul din cuptor, lăsați-l să se răcească în formă.

 

Informații Nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 320 kcal
  • Carbohidrați: Aproximativ 45 grame
  • Proteine: Aproximativ 6 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 12 grame

 

Acest cozonac cu umplutură de brânză și stafide oferă o combinație delicioasă de dulce și cremos, perfectă pentru a bucura familia și prietenii.

Umplutura de brânză și stafide este o opțiune delicioasă și pufoasă pentru cozonac, aducând un plus de savoare și textură.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cozonac glazurat cu fructe

Cozonac glazurat cu fructe

Cozonac glazurat cu fructe din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lamaie, fructe uscate, sare, zahar pudra, apa. Ingrediente: 1 kg făină 300 ml lapte 200 g unt 10 gălbenuşuri 3 albuşuri 20 g drojdie uscată 200 g zahăr 3 linguriţe coajă de lămâie 200 g fructe uscate 1 praf sare 1 ou pentru uns Pentru glazură: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.