Cozonacei la borcan pentru Craciun
PrinteazaO retetea delicioasa de cozonacei la borcan pentru Craciun din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, zahar vanilat, scortisoara, cardamom, coaja de citrice glasata, migdale, fisca, rom si unt. O idee delicioasa de cadou de sarbatori.
- 300 g unt
- 250 g zahăr
- 1 praf sare
- 6 ouă
- 375 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 praf cardamom
- 160 g coajă de citrice glasată şi tocată
- 80 g migdale măcinate
- 2 linguri frişcă
- 4 linguri rom
pentru uns:
- 80 g unt topit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se bate untul spumă cu zahăr şi sare. Se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi apoi mirodeniile, urmate de coaja de citrice glasată şi tocată şi migdalele.
In final se înglobează frişca şi romul. Aluatul se aşazăîn borcane mici (cca 160 ml), termorezistente, unse, având grijă ca nivelul de aluat să nu depăşească jumătatea înălţimii paharului. Se coc cca 30-35 de min.
Apoi se ung cu unt topit. Se fierb inelele capacelor şi se şterg-cu un prosop curat. In final se aşază între borcan şi capac şi se sigilează borcanele cât mai fierbinţi. Astfel ia naştere vidul şi cozonăceii rămân proaspeţi mai mult timp. Inainte de a fi oferiţi drept cadou de Crăciun, se decorează de sărbători.
Cozonacei la borcan pentru Craciun
Pofta buna!