Cozonaci cu stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de cozonaci cu stafide din: faina, drojdie, oua, ulei, zahar, unt, lapte, sare, rom, vanilie si stafide.

Ingrediente:Cozonaci cu stafide

  • 1 kg făină
  • 50 g drojdie
  • 6 ouă
  • 4 linguri de ulei
  • 250 g zahăr
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă rom
  • 1 /2 baton de vanilie
  • 150 g stafide

 

Mod de preparare:

Se freacă bine zahărul cu gălbenuşurile. Prepararea aluatului: se înmoaie drojdia într-o cană cu jumătate din laptele călduţ, după care se amestecă cu 200 g din făină într-un vas emailat şi se lasă la dospit 30 de minute, la cald.

In alt vas pentru frământat (în preala­bil uns cu ulei sau unt) se pune restul de făină, la care se adaugă doar 2 albuşuri bătute spumă, toate gălbenuşurile, drojdia, romul, vanilia amestecate.

La frământat, care va dura 40 de minute, se adaugă pu­ţin câte puţin restul de lapte călduţ.

Cozonacii reuşiţi sunt cei la care se foloseşte ulei amestecat cu unt sau margarină la frământare.

Se adaugă restul de grăsime încetul cu încetul. Se lasă cozonacul la crescut pentru 2-3 ore.

Apoi se ung formele de copt cu unt, aluatul trebuie să umple jumătate dinjbrme- le de copt. în această fază se adaugă stafidele sau alte ingrediente.

Inainte de introducerea în cuptor, încins la un foc moale timp de 15 minute, cozonacii se ung cu gălbenuş amestecat cu zahăr.

După 15 minute, se ridică temperatura cuptorului la 200 grade C. Se lasă la copt circa 1 oră.

Cozonaci cu stafide

Cozonaci cu stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.