Crab curry

Printeaza

Crab curry din: crabi, hasme, usturoi, ardei, ulei, curry, ceapa, sosuri, lamaie, zahar, coriandru.

Ingrediente:

  • 4 crabi (a 250 g)
  • 3 hasme
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 ardei graşi
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1/2 lingura praf de curry
  • 1/2 legătură ceapă verde
  • 2 linguri sos de peşte (gata preparat)
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguri oţet din vin de orez
  • 1 lingură suc de lămâi verzi
  • 1 lămâie verde
  • 2 linguri zahăr de palmier
  • coriandru pentru ornare

 

Mod de preparare:

Se spală crabii sub jet de apă şi se separă cleştii de corp. Se sucesc capetele. Se curăţă haşmele şi se taie cuburi.

Se curăţă căţeii de usturoi si se taie felii subţiri. Se spală ardeii, se taie în jumătate pe lungime, se îndepărtează conţinutul şi se taie felii.

Se încinge uleiul de floarea-soarelui într-un wok si se prăjesc haşmele cu usturoiul şi ardeii.

Se adaugă bucăţile de crabi şi se presară praful de curry.

Se curăţă cepele verzi, se spală, se taie mărunt şi se adaugă în wok. După cca 2 minute se toarnă sosul de peşte şi cel de soia, oţetul din vin de orez si sucul de lămâi verzi.

Se curăţă lămâile, iar coaja se taie mărunt şi se amestecă cu zahăr de palmier.

După cca 6 minute, mâncarea se asază în boluri si se serveste ornată cu coriandru.

 

Crab curry

Crab_curry

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.