Crab cu sos de iaurt şi avocado
PrinteazaCrab cu sos de iaurt şi avocado din: crabi, apa, vin alb, ceapa, cuisoare, boabe de piper, ardei iute uscat, telina, avocado, zeama de lamaie, iaurt, ceapa, sare, piper, patrunjel.
- 4 crabi mai mari
- 4 l apa clocotita
- 500 ml vin alb sec
- 1 ceapa, taiata bucati
- 2 cuisoare
- 1 lingurita boabe de piper
- 2 ardei iuti uscati
- 1 tija de telina
sos:
- 1 avocado
- 2 linguri zeama de lamaie
- 125 g iaurt simplu
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Preparaţi lichidul de fierbere pentru crabi (court-boullion). Fierbeţi cu capac, cca 30 min, în cei 4 1 de apă clocotită, ceapa, vinul, cuişoarele, piperul, ardeii iuţi şi ţelina. Strecuraţi, puneţi la loc în oală, adăugaţi sare şi piper măcinat, după gust.
Fierbeţi crabii în această supă 20 min, apoi lăsaţi-i să se răcească în supă. Preparaţi între timp sosul. Cojiţi avocado, tăiaţi mărunt pulpa şi stropiţi-o imediat cu suc de lămâie. Amestecaţi cu iaurtul, ceapa, pătrunjelul, sare şi piper.
Gustaţi şi adăugaţi, după gust, zeamă de lămâie. Serviţi crabii reci, cu sos.
Crab cu sos de iaurt şi avocado
Pofta buna!