Crab umplut cu porc si ciuperci
PrinteazaCrab umplut cu porc si ciuperci din: crabi mari, carne slabă de porc, ceapă, ciuperci proaspete, ou, usturoi, sare piper.
- 400 g crabi mari
- 200 g carne slabă de porc
- ceapă
- ciuperci proaspete
- un gălbenuş de ou
- usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi crabul, fierbeţi-l şi apoi desprindeţi cârnea. Păstraţi carapacea. Spălaţi bucăţile de porc şi tăiaţi-le felii subţiri. Spălaţi ceapa şi ciupercile şi tăiaţi-le cubuleţe. Zdrobiţi usturoiul.
Gălbenuşul se bate spumă. Amestecaţi carnea de crab cu feliile de porc, ceapă, ciuperci şi usturoiul pisat, adăugând şi puţină sare.
Umpleţi carapacea cu acest amestec.
Introduceţi carapacea la cuptor , pentru zece minute, scoateţi-o, turnaţi gălbenuşul deasupra şi reintroduceţi în cuptor, până se rumenesc.
Se serveşte fierbinte, cu sare şi piper.
Pofta buna!