Crab umplut
PrinteazaCrab umplut din: crab, carne de porc, ceapa, ciuperci, ou, usturoi, sare, piper.
- 400 g crabi mari
- 200 g carne slabă de porc
- ceapă
- ciuperci proaspete
- un gălbenuş de ou
- usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi crabul, fierbeţi-l şi apoi desprindeţi carnea. Păstraţi carapacea. Spălaţi bucăţile de porc şi tăiaţi-le felii subţiri.
Spălaţi ceapa şi ciupercile şi tăiaţi-le cubuleţe. Zdrobiţi usturoiul. Gălbenuşul se bate spumă. Amestecaţi carnea de crab cu feliile de porc, ceapă, ciuperci şi usturoiul pisat, adăugând şi puţină sare.
Umpleţi carapacea cu acest amestec. Introduceţi carapacea la cuptor pentru zece minute, scoateţi-o, turnaţi gălbenuşul deasupra şi reintroduceţi în cuptor, până se rumenesc.
Pofta buna!