Crabi cu ou si piper rosu

Printeaza

Crabi cu ou si piper rosu: Această rețetă inspirată din bucătăria asiatică combină dulceața naturală a crabului cu cremozitatea oului și aroma ușor picantă a piperului roșu.

Este o opțiune perfectă pentru o cină specială sau un eveniment festiv.

Ingrediente (4 porții):

  • 4 crabi proaspeți sau 500 g carne de crab gătită
  • 3 ouă mari
  • 2 linguri ulei de susan sau floarea-soarelui
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 linguriță piper roșu măcinat (sau fulgi de ardei roșu, după preferință)
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriță sos de stridii (opțional)
  • 2 linguri coriandru proaspăt, tocat
  • 1 linguriță zahăr brun (opțional, pentru echilibrarea gustului)
  • Sare, după gust

Mod de preparare:

Pregătirea crabului:

Dacă folosești crabi proaspeți, fierbe-i în apă cu sare timp de 8-10 minute, apoi curăță carnea din cochilie.

Dacă folosești carne de crab gătită, asigură-te că este bine scursă.

Prepararea ouălor:

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și bate-le bine cu o furculiță până devin omogene.

Gătirea de bază:

Încinge uleiul într-o tigaie mare sau un wok la foc mediu.

Adaugă ghimbirul ras și usturoiul tocat și sotează-le timp de 30 de secunde, până își eliberează aromele.

Adăugarea crabului:

Pune carnea de crab în tigaie și gătește timp de 2-3 minute, amestecând ocazional.

Adaugă sosul de soia, sosul de stridii (dacă folosești) și zahărul brun. Amestecă bine pentru a distribui aromele.

Gătirea ouălor:

Toarnă ouăle bătute peste crab și amestecă rapid pentru a obține bucăți mici și cremoase de ou gătit.

Presară piperul roșu măcinat și mai gătește timp de 1-2 minute.

Finalizarea:

Adaugă coriandrul proaspăt tocat și amestecă ușor.

Gustă și ajustează condimentele dacă este necesar.

Servire:

  • Transferă preparatul pe un platou mare și decorează cu frunze de coriandru proaspăt.
  • Servește fierbinte, alături de orez jasmine sau tăiței de orez.

Valori nutriționale (per porție):

  • Calorii: 220 kcal
  • Proteine: 18 g
  • Grăsimi: 10 g
  • Carbohidrați: 7 g
  • Fibre: 1 g
  • Sodiu: 800 mg

Sfaturi:

  • Folosește piper proaspăt măcinat pentru o aromă mai intensă.
  • Dacă preferi un gust mai dulceag, poți adăuga puțină miere sau mai mult zahăr brun.
  • Pentru un preparat mai picant, dublează cantitatea de piper roșu sau adaugă ardei iute proaspăt.

Preparatul este ușor de adaptat gusturilor tale și garantat va impresiona prin savoare și aspect. Bucură-te de acest deliciu rafinat alături de cei dragi!

Crabi cu ou si piper rosu varianta:

Ingrediente: 

  • 4 ouă proaspete
  • 500 g moleche (crabi mici din insula Murano)
  • 1 praf de piper-roşu
  • 2 linguri de făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Crabi cu ou si piper rosu:  bat ouăle într-o terină şi se răstoarnă peste ele crabii, după ce li s-au tăiat, picioarele.

asezonează cu piper-roşu, sare şi piper şi se lasă să se liniştească. După 30 de minute, se scot crabii, se trec prin faină jşi se prăjesc în ulei clo­cotit.

Această mâncare simplă devine suverană dacă pungile cu icre ale crabilor sunt pline. Adăugam că este posibil să pregătim în acest fel toţi lapţii de peşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Smoothie cu kale si banana

Smoothie cu kale si banana din: kale, frunze de salata, apa de cocos, inghetata, goji, seminte de canepa, seminte de chia, polen, pudra maca, pudra de spirulina. Un pahar cu sanatate am putea numi acest smoothie, plin de nutrienti si antioxidanti, este perfect pentru a incepe o noua zi! Smoothie verde Un smoothie verde constă […]

Friganele cu ciuperci si ou

Friganele cu ciuperci si ou din: ciuperci, ou, marar, unt, sare, franzeluta, lapte, ou, sare, zahar. Ingredinte: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingura marar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluta 1 pahar lapte 1 ou sare 1/2 lingurita zahar   Mod de preparare Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. […]

 

Supa Tom Kha Gai

Supa Tom Kha Gai din: lemongrass, galangal, usturoi, pasta de chilli, suc de lime, ciuperci, fulgi de cocos, carne de pui, coriandru, sare, piper. Lemongrass este o planta tropicala cu frunze lungi si tulpini subtiri si fibroase, folosita frecvent in bucataria asiatica, mai ales in bucataria tailandeza, indiana si vietnameza. Are un gust usor citric […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.