Craciunita
PrinteazaCraciunita din: oua, mac, nuca de cocos, zahar, lapte, faina, margarina, piscoturi, cacao.
- 7 oua
- 100 g mac
- 100 g nucă de cocos
- 200 g zahăr
- 200 ml lapte
- 50 g făină
- 1 pachet margarină
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g pişcoturi
Pentru glazură şi decor:
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri lapte
- 2 linguri cacao
- 25 g margarină
- 25 g nucă de cocos
- 25 g mac
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă şl adaugi 100 grame de zahăr. Continui să baţi amestecul foarte bine, până se topeşte zahărul.
Adaugi 75 g de mac şi 75 g de nucă de cocos. Incorporezi totul, apoi torni 2 linguri de făină în ploaie. Bagi compoziţia la cuptor şi o coci la foc mic.
Pentru crema, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, restul de făină, laptele şi zahărul vanilat. Ingroşi amestecul pe baie de aburi până devine ca o ciulama.
O laşi să se răcească şi încorporezi in ea margarina frecată spumă.
Mai întâi aşezi blatul, peste el întinzi jumătate din cremă, apoi pişcoturile înmuiate în puţină cafea (unul lângă celălalt), iar peste ele întinzi cu atenţie cealaltă parte de cremă.
Deasupra torni glazura, pregătită aşa: 4 linguri de zahăr le amesteci cu 3 linguri de lapte, cu 2 linguri de cacao şi cu 25 de g margarină.
Le fierbi la foc mic. Torni glazura peste prăjitură, iar deasupra presari un amestec din 25 grame de nucă de cocos şi 25 grame de mac.
Craciunita
Pofta buna!