Crackers integrali
PrinteazaCrackers integrali din: seminte de floarea-soarelui, in,susan, chimen, faina integrala, ulei de masline, sare, apa, ou.
- 150 g amestec de seminţe de floarea-soarelui, in, susan, chimen
- 250 g făină integrală
- 2 linguri ulei de măsline
- puţină sare
- 3/4 pahar apă (circa 150 ml)
- 1 ou
Mod de preparare:
Macini în blender sau în râşniţa de cafea seminţele de floarea-soarelui, in şi chimen, însă nu şi cele de susan.
Amesteci într-un hol făina, seminţele şi uleiul, apoi adaugi treptat apa. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai lipeşte de masa de lucru şi de mână. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină făină, împărţi aluatul în 4 părţi egale.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi cu sucitorul fiecare bucată de aluat, în strat de 1 1/2- 2
mm. Cu ajutorul unei rozete zimţate sau cu un cuţit trecut prin făină, tai dreptunghiuri sau romburi, după dorinţă.
Desprinzi cu grijă bucăţile subţiri de aluat şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt, cu distanţă mică între ele. Le ungi cu gălbenuş bătut cu apă şi presari sau nu sare, după dorinţă. Pentru frăţiorul nostru cel mic, noi nu punem deloc sare.
Coci biscuiţii la foc mediu (180 °C), circa 15 minute.
Crackers integrali
Pofta buna!