Cranţ cu gem

Printeaza

O reteta de crant cu gem din: dulceata de zmeura, fulgi de ovaz, fulgi de orz, ou, margarina, zahar, faina si praf de copt.

Ingrediente:Cranţ cu gem

  • 1 borcan cu dulceata de zmeura
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 100 g fulgi de orz
  • 1 ou
  • 120 g margarina
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 pliculet cu praf de copt

 

Mod de preparare:

într-un castron, mixează margarina cu zahărul până se topeşte. Adaugă oul, încorporează făina amestecată cu praful de copt. în compoziţia astfel obţinută, adaugă fulgii de ovăz şi orz.

Intinde trei sferturi din aluat într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Unge cu dulceaţa de zmeură, rade deasupra restul de aluat.

Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute. Taie prăjitura numai după ce s-a răcit complet.

Ca să nu se usuce, păstrează prăjitura într-un şervet curat.

Cranţ cu gem

Cranţ cu gem

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.