Cranţ cu gem
PrinteazaO reteta de crant cu gem din: dulceata de zmeura, fulgi de ovaz, fulgi de orz, ou, margarina, zahar, faina si praf de copt.
- 1 borcan cu dulceata de zmeura
- 100 g fulgi de ovaz
- 100 g fulgi de orz
- 1 ou
- 120 g margarina
- 200 g zahar
- 150 g faina
- 1 pliculet cu praf de copt
Mod de preparare:
într-un castron, mixează margarina cu zahărul până se topeşte. Adaugă oul, încorporează făina amestecată cu praful de copt. în compoziţia astfel obţinută, adaugă fulgii de ovăz şi orz.
Intinde trei sferturi din aluat într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Unge cu dulceaţa de zmeură, rade deasupra restul de aluat.
Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute. Taie prăjitura numai după ce s-a răcit complet.
Ca să nu se usuce, păstrează prăjitura într-un şervet curat.
Cranţ cu gem
Pofta buna!