Crant de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de Crant de pui din: carne de pui, unt, lapte, legume congelate, sare, piper, cimbru, faina, ou, praf de copt, unt si parmezan.

Ingrediente:Crant de pui

  • 1 kg carne de pui (piept sau pulpa)
  • 1/4 pachet unt
  • 300 ml lapte
  • 300 g legume congelate
  • sare
  • piper
  • cimbru

pentru crant:

  • 100 g faina
  • 1 ou
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 pachet cu unt
  • 2 linguri cu parmezan

 

Mod de preparare:

Rumeneşte pieptul de pui tăiat cubuleţe în untul înfierbântat. Sărează şi piperează, adaugă cimbru după gust. Când carnea aproape s-a pătruns, adaugă legumele şi lasă-le până se înmoaie un pic. Toarnă laptele şi ţine să dea în câteva clocote, amestecand din cand in cand.

Lasă până când sosul se îngroaşă. Tapetează o formă termorezistentă cu unt şi pesmet şi toarnă amestecul. Pentru cranţ, amestecă făina cu praful de copt într-un castron. Adaugă untul rece şi omogenizează-l cu degetele, până când devi­ne un aluat sfărâmicios.

Incorporeaza oul si parmezanul, marunteste aluatul cu degetele deaspura compozitiei din tava. Da la cuptorul incins 20-30 de minute, pana cand cranţul devine auriu.

Crant de pui

Crant de pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.