Crant de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de Crant de pui din: carne de pui, unt, lapte, legume congelate, sare, piper, cimbru, faina, ou, praf de copt, unt si parmezan.
- 1 kg carne de pui (piept sau pulpa)
- 1/4 pachet unt
- 300 ml lapte
- 300 g legume congelate
- sare
- piper
- cimbru
pentru crant:
- 100 g faina
- 1 ou
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/4 pachet cu unt
- 2 linguri cu parmezan
Mod de preparare:
Rumeneşte pieptul de pui tăiat cubuleţe în untul înfierbântat. Sărează şi piperează, adaugă cimbru după gust. Când carnea aproape s-a pătruns, adaugă legumele şi lasă-le până se înmoaie un pic. Toarnă laptele şi ţine să dea în câteva clocote, amestecand din cand in cand.
Lasă până când sosul se îngroaşă. Tapetează o formă termorezistentă cu unt şi pesmet şi toarnă amestecul. Pentru cranţ, amestecă făina cu praful de copt într-un castron. Adaugă untul rece şi omogenizează-l cu degetele, până când devine un aluat sfărâmicios.
Incorporeaza oul si parmezanul, marunteste aluatul cu degetele deaspura compozitiei din tava. Da la cuptorul incins 20-30 de minute, pana cand cranţul devine auriu.
Crant de pui
Pofta buna!