Crap afumat in foietaj
PrinteazaCrap afumat in foietaj din: crap, sherry, smantana, foietaj, marar, marinada.
- 500 g crap afumat
- 5 d vin Sherry
- marinadă (se prepară din vin, oţet sau zeamă de lămâie împreună cu morcovi, ceapă, plante şi condimente)
- 5/8 l smântână
- 4-5 foi de gelatină
- foietaj
- mărar
Mod de preparare:
Crapul afumat se curăţă de piele şi se taie file. Oasele de peşte şi pielea se pun la înăbuşit în puţin unt. După ce stingem totul cu vinul Sherry se lasă totul să fiarbă uşor şi apoi se adaugă marinada.
Se lasă totul la fiert câteva minute. Se strecoară cca. 1/8 din cantitate. In cantitatea rămasă se toarnă 3/8 din smântână, se adaugă peştele şi totul se mai lasă la fiert câteva minute.
In supa strecurată se înmoaie bine gelatina şi totul se amestecă 2-3 minute cu mixerul. Amestecul se strecoară şi se lasă la răcit până când se întăreşte. 54 din smântână uşor bătută se amestecă cu peştele şi se lasă la rece.
Mousse- ul de crap se umple apoi cu ajutorul şpriţului în foietajul care a fost copt în ulei. Acestea se ornează cu crenguţe de mărar şi se servesc cu salată.
Pofta buna!