Crap cu capere si vin din: crap, ceapa, ardei, ansoa, rosii, vin, usturoi, capere, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei capia 2 fileuri de anşoa 1 cutie mare cu roşii în bulion 200 ml vin alb sec/demisec 1 lămâie 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu capere 1 […]
Crap cu ardei iute
PrinteazaO reteta delicioasa de crap cu: rosii, ardei iute, ceapa, morcov, usturoi, pasta de tomate, vin alb, faina, lamaie, ulei, sare.
- 700 g crap eviscerat
- 6-7 roşii
- 1 ardei iute
- 2 cepe
- 1 morcov
- 6 căţei de usturoi
- 3 linguri cu pastă de tomate
- 1 pahar cu vin alb sec
- 1 lingură cu făină
- 1 lămâie
- 150 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie peştele în bucăţi, stropeşte-le cu lămâie şi presară sate.
Aşază-le într-o tavă, toarnă 100 ml de ulei şi lasă la cuptor să se pătrundă bine.
Separat, înăbuşă ceapa în restul de ulei.
Adaugă făina dizolvată în 100 ml de apă.
Pune rondele de morcov şi usturoi, cubuleţe de roşie şi ardeiul iute tocat fin.
Toarnă pasta de roşii dizolvată într-un litru de apă călduţă.
Dă sosul în câteva clocote, după care pune-l peste bucăţite de peşte şi bagă la cuptor.
Spre final, stropeşte cu vin.
Crap cu ardei iute
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Saramura de crap cu rosii si ardei iute
Saramura de crap cu rosii si ardei iute din: crap, rosii, usturoi, ardei, ceapa, dafin, sare, piper, smantana. Ingrediente: un kilogram de crap 6 roşii o căpăţînă de usturoi doi ardei capia roşii o ceapă albă un ardei iute mai mare o frunză de dafin o lingură de pastă de tomate pătrunjel sare piper […]
Pofta buna!