Crap în Sos Dulce-Acrișor – Tangcu Liyu: Istorie, Rețetă Tradițională Pas cu Pas – Descoperă Gustul Autentic al Chinei. Crap în Sos Dulce-Acrișor – Sweet and Sour Carp, cunoscut în chineză ca Tangcu Liyu, este un fel de mâncare cu o istorie profundă, rădăcinile sale întinzându-se înapoi în China antică. Acest preparat emblematic își are […]
Crap aromat
PrinteazaCrap aromat din: crap, iaurt, masline, cartofi, morcovi, ardei gras, lamaie, ulei, vin alb, pesmet, cimbru, busuioc, capere, piper negru si rosu si sare.
- 1 crap (sau novac, ca e la fel de gustos si mult mia ieftin)
- 200 g iaurt
- 100 g masline fara samburi
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 1 lamaie
- 1 ceasca de ulei
- 1 cana cu vin alb
- 3-4 linguri cu pesmet
- 1 lingurita cu cimbru macinat
- 2-3 crengute cu cimbru
- 1 lingurita cu busuioc macinat
- 2-3 lingurite cu capere (optional)
- piper negru si rosu boabe
- sare
Mod de preparare:
Curei pestele de solzi, ii tai dorsalele, ii scoti branhiile si neaparat osul triunghiular (acesta amareste pestele).
Freci pestele cu sare, apoi il ungi cu iaurt in strat mai grosut.
Il dai prin pesmet bine de tot, ca sa se formeze crusta. Apoi il asezi in tava cu ulei, pe pat de legume taiate cuburi/felii mai mari.
Presari cimbru, busuioc si piper, adaugi caperele, maslinele, lamaie, taiata pe jumatate, si vinul.
Dai la cuptor, la foc potrivit, 35 de minute.
Crap aromat
Pofta buna!
Crap la cuptor in sos de smantana
Crap la cuptor in sos de smantana din: crap, fileuri de ansoa, ulei de masline, bacon, sare, piper, smantana, ceapa, ardei, lamaie, capere, masline. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 6 fileuri de anșoa 50 ml ulei de măsline 100 g bacon sare piper 200 ml smântână pentru gătit 2 cepe 1 ardei roșu […]
Pofta buna!
Crapul e delicios!