Crap cu bere
PrinteazaO reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper.
- 1 crap de circa 2 kg
- 800 ml bere blonda
- 50 g unt
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare
- 2 foi de dafin
- 4-5 cuisoare
- 100 g ghimbir
- 2 lamai
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi, evisceraţi-l, spălaţi-l şi ştergeţi-l cu şerveţele absorbante. Crestaţi-l pe o parte, la intervale de 2-3 cm şi în crestături puneţi câte o jumătate de felie de lămâie. Presăraţi peştele cu sare şi piper, puneţi-l într-o tavă, pe hârtie de copt.
Puneţi în tavă berea, ceapa şi morcovul tocate cât mai mărunt, foile de dafin, ghimbirul dat pe răzătoarea mică şi zeama de la o lămâie.
Potriviţi de sare şi piper, apoi puneţi tava în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute. Serviţi peştele cald stropit cu sosul din tavă şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Crap cu bere
Pofta buna!