Crap cu bere

Printeaza

O reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Crap cu bere

  • 1 crap de circa 2 kg
  • 800 ml bere blonda
  • 50 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 cuisoare
  • 100 g ghimbir
  • 2 lamai
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de solzi, evisceraţi-l, spălaţi-l şi ştergeţi-l cu şerveţele absor­bante. Crestaţi-l pe o parte, la interva­le de 2-3 cm şi în crestături puneţi câte o jumătate de felie de lămâie. Presăraţi peştele cu sare şi piper, puneţi-l într-o tavă, pe hârtie de copt.

Puneţi în tavă berea, ceapa şi morcovul tocate cât mai mărunt, foile de dafin, ghimbirul dat pe răzătoarea mică şi zeama de la o lămâie.

Potriviţi de sare şi piper, apoi puneţi tava în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute. Serviţi peştele cald stropit cu sosul din tavă şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.

Crap cu bere

Crap cu bere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.