Crap ca la moldova
PrinteazaCrap ca la moldova
- 1 crap de 2 kg
- 6-8 cepe
- 1 kg roşii
- 1 ceaşcă untdelemn
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 3 pumni de măcriş verde
- 2 linguri de lapte bătut
Mod de preparare:
Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit într-o tavă încăpătoare .Roşiile se taie felioare şi se pun şi ele peste ceapa rumenită .Peştele se curăţă şi se taie porţii când roşiile s-au prăjit, se pune peştele, sărat piperat, şi se dă la cuptor, stropindu-se des cu zeama din tavă .
Pătrunjelul şi măcrişul se toacă împreună şi se freacă pastă cu lapte bătut.După o jumătate de oră şi mai bine, dacă peştele e rumenit şi pătruns, se toarnă sosul acrişor şi parfumat şi se mai lasă 2-3 minute în cuptor.
Pofta buna!