Castraveti umpluti cu icre de crap din: castraveti, icre, gris, ulei, ceapa, patrunjel, marar, lamaie, sare. Ingrediente: 6 castraveţi medii 100 g icre de crap 100 g griş 200 ml ulei de floarea-soarelui 1/2 ceapă roşie seminţe de pin pătrunjel şi mărar verde zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Pentru început, prepară salata de […]
Crap cu capere
PrinteazaCrap cu capere din: crap, ceapa uscata, ardei capia, fileuri de ansoa, rosii in bulion, vin, lamaie, usturoi, capere, rosie, piper, ulei, sare si patrunjel verde.
- 1 crap (2-3 kg)
- 4-5 cepe uscate
- 2 ardei capia
- 2 fileuri de ansoa
- 1 cutie mare cu rosii in bulion
- 200 ml vin alb sec
- 1 lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri cu capere
- 1 rosie
- piper bobae si macinat
- ulei
- sare
- patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare:
Taie ceapa solzişori şi las-o să se înăbu¬şe în două linguri cu ulei, cu usturoiul şi un praf de sare.
Când s-a înmuiat, adaugă ardeiul tăiat în fâşii, fileurile de anşoa tocate şi jumătate din vin.
Lasa 2-3 minute si amestecă. Dă deoparte, îndepărtează capul şi coada peştelui, taie-l pe burtă şi eviscerează-l cu atenţie să nu spargi fierea.
Taie-l în bucăţi groase de trei degete. Pune într-o tavă roşiile în bulion, toarnă compoziţia de ceapă, piperul boabe şi aşază bucăţile de peşte ca şi cum l-ai recompune.
Pune felii de lămâie şi de roşie, o linguriţă de capere, toarnă restul de vin şi acoperă cu folie.
Dă la cuptor 40 de minute. Scoate folia, adaugă restul de capere şi mai lasă zece minute.
Crap cu capere
Pofta buna!
Crap la gratar cu verdeata din: file de crap, lămâie, boabe de piper, foi de dafin, boabe de ienibahar, verdeaţă. Ingrediente: 8 fileuri de crap 1 lămâie 1 linguriţă boabe de piper 2 foi de dafin 4 boabe de ienibahar sare 1 legătură verdeaţă asortată (cimbru, pătrunjel) 4 felii de lămâie Mod de preparare: Se taie lămâia […]
Pofta buna!