Crap cu ciuperci si arpagic
PrinteazaCrap cu ciuperci si arpagic din: crap, unt, arpagic, foid e dafin, sare, vin rosu, faina, ciuperci, cimbru si piper.
- 1 1/2 kg crap
- 125 g unt
- 300 g arpagic
- 2-3 foi de dafin
- sare
- 30 ml vin rosu
- 40 g faina
- 400 g ciuperci
- 3 g cimbru
- 2 g piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală şi se taie în lungime, de-a lungul coloanei vertebrale. Se scoate şira spinării împreună cu oasele şi se taie peştele în bucăţi de 4-5 cm lăţime; se sărează, se piperează şi se aşază într-o tavă.
Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se opăreşte arpagicul, se curăţă şi se rumeneşte întreg, în unt încins. Se presară făină, se amestecă şi se adaugă ciuperci. Se toarnă vinul, se adaugă foile de dafin, cimbrul şi piperul şi se continuă fierberea, amestecând până se mai îngroaşă sosul.
Se strecoară şi se toarnă peste peştele din tavă. Se serveşte peştele cu garnitura de ciuperci şi arpagic şi se stropesc cu sos.
Crap cu ciuperci si arpagic
Pofta buna!