Crap cu ciuperci si arpagic

Printeaza

Crap cu ciuperci si arpagic din: crap, unt, arpagic, foid e dafin, sare, vin rosu, faina, ciuperci, cimbru si piper.

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg crap
  • 125 g unt
  • 300 g arpagic
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • 30 ml vin rosu
  • 40 g faina
  • 400 g ciuperci
  • 3 g cimbru
  • 2 g piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală şi se taie în lungime, de-a lungul coloanei ver­tebrale. Se scoate şira spinării împreună cu oasele şi se taie peştele în bucăţi de 4-5 cm lăţime; se sărează, se piperează şi se aşază într-o tavă.

Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se opăreşte arpagicul, se curăţă şi se rumeneşte întreg, în unt încins. Se presară făină, se amestecă şi se adaugă ciuperci. Se toarnă vinul, se adaugă foile de dafin, cimbrul şi piperul şi se continuă fierberea, ames­tecând până se mai îngroaşă sosul.

Se stre­coară şi se toarnă peste peştele din tavă. Se serveşte peştele cu garni­tura de ciuperci şi arpagic şi se stropesc cu sos.

Crap cu ciuperci si arpagic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.