Plachie de crap la cuptor din: peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat. PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, […]
Crap in crusta de in cu legume
PrinteazaCrap in crusta de in cu legume din: crap, mazare, boabe de porumb, morcov, ardei rosu, ardei galben, orez, albus, seminte de in, sare, piper, ulei.
- 400 g crap
- 400 g amestec de legume (mazare, boabe de porumb, morcov, ardei rosu, ardei galben)
- 100 g orez cu bob lung
- 1 albus
- 25 g seminte de in
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Inăbuşi legumele în ulei şi puţină apă, aproximativ 8 minute, amestecând uşor. Le condimentezi cu sare şi piper.
Fierbi orezul în apă uşor sărată. Amesteci orezul cu legumele şi le păstrezi la cald.
Cureţi peştele, îl speli bine, îl tai în bucăţi subţiri şi îl laşi să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Baţi spumă albuşul.
Treci fiecare bucată de peşte prin spumă de albuş, apoi prin seminţele de in.
Aşezi rondelele de peşte într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci 20 de minute, la foc mediu.
Le serveşti împreună cu peştele.
Crap in crusta de in cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin Mod de preparare: Se curăţă […]
Pofta buna!